4 desserter der vil imponere dine middagsgæster

Udgivet

23 feb, 2022

Kategori

En god dessert kan være det perfekte punktum for en lækker middag, når den nydes sammen med kaffen. Men desserten kan også fremstå som det søde køkkens svar på en høflig passiar, man skal hakke sig igennem, inden man kan starte bilen og stikke af. Vær derfor en god vært, der ikke skal give dine gæster en grund til at finde på dårlige undskyldninger, næste gang du invitere på middag.

 

Det kræver, at man som vært gør sig umage, men på den måde slutter du også selv med en lækker dessert.

 

Crème Brûlée

Den franske vaniljebudding kræver, at man har sine teknikker i orden, men laves den ordentligt smager den fantastisk, og skefuldene føles for få, før skålen er tom. Til retten skal du bruge æg, vaniljestænger, fløde og sukker. Derudover er det nødvendigt med ildfaste skåle og en gas brænder for at lave karamellåget.

 

Panna Cotta  

Tæt på den franske klassiker, finder vi dens italienske fætter: Panna Cotta. Selve navnet betyder kogt fløde og er en slags fløderand eller budding. Panna Cotta er en smule anonym i sig selv, og man kan derfor pynte den med, hvad end man lyster, såsom bær og karamel.

 

Tiramisu

Her kommer vi til endnu en italiensk klassiker. Denne dessert egner sig bedst til det voksne selskab, da dessertens kagedel, Ladyfingers, skal vædes i kaffe og cognac. Det er en tung dessert, der med garanti vil sørge for, at dine gæster går glade og mætte fra bordet.

 

Is

Is har den fordel, at du ikke nødvendigvis behøver at lave din egen – hvis du gør, er det bare et flex. Is fås som bekendt i et hav af smage og varianter, og passer dermed til alle menuer. Desuden er det en let dessert, de fleste nyder godt af.

Sponsoreret

Seneste artikler