Blazeren: Hvor det feminine møder det maskuline

Udgivet

19 jul, 2022

Kategori

Blazeren er historisk set en meget maskulin ting. Et stykke tøj de pæne herrer tog på, når der var årsmøde i Rotaryklubben, eller når det hele skulle se lidt ordentligt ud. Senere blev den en integreret del af jakkesættet, og blev derfor til en form for kontoruniform.

 

Og her overtog kvinderne den også, efter de begyndte at blive fast del af arbejdsmarkedet. I dag er blazeren et must have i en stilbevidst kvindes garderobe, som kan bruges til både arbejde og sociale sammenhæng.

 

Et væld af muligheder

Selvom mændenes blazer ikke har udviklet sig meget i de sidste 120 år, er det en anden snak for kvinders. Her stikker form og farver nemlig i mange forskellige retninger. Nogle bliver lavet med mavebånd, andre helt uden ærmer.

 

De mange muligheder gør det nemt at matche blazeren med alt lige fra sneakers til stiletter, og skjorter til T-shirts med print. Der er næsten ingen grænser.

 

Det betyder også, at blazeren kan gå til mange forskellige lejligheder.

 

Til kontor og natklub

Blazer til damer er, modsat den til mændene, ikke en stiv sag, der skriger business. For kvindernes vedkommende handler det meget om det samlede outfit.

 

Skal du bruge din blazer til arbejdsmæssige sammenhænge, er det bedst ikke at stikke for meget ud. Her er simple farver det bedste. Du kan derfor kombinere din blazer med en skjorte, et par habitbukser og pæne lædersko.

 

Skal du derimod til fest, reception eller noget tredje, hvor festtøj er påkrævet, skal blazeren kombineres med helt andre ting. Her passer den perfekt sammen med et par tætsiddende jeans, en t-shirt med print i vilde farver og sneakers. Som et ekstra løssluppent touch på dit outfit, kan du smøge ærmerne op. Alternativt kan du også vælge en blazer helt uden ærmer.

Sponsoreret

Seneste artikler

Kvindemode der holder

Kvindemode der holder

Kvindemode er en af de mest skiftende områder i modeindustrien. Selvom der er mange forskellige mærker og stilarter at vælge imellem, er der altid nogle...

Fordelen ved en personlig træner

Fordelen ved en personlig træner

Et personligt træningsprogram kan være en gamechanger for enhver, der ønsker at forbedre sin fitness og sundhed. For det første er et personligt...