Brændeovne kommer i mange forskellige materialer

Udgivet

1 Oct, 2021

Kategori

Der er meget, du skal tænke over i forbindelse med køb af en brændeovn. Udover at du skal overveje størrelsen, udseendet og andre vigtige faktorer, skal du også overveje det materiale, som en brændeovn er fremstillet af.

Har du endnu ikke helt et overblik over de materialer, der bliver brugt til at fremstille brændeovne? Og kender du ikke til fordelene ved de forskellige materialer? Så bør du læse med videre her.

Det traditionelle støbejern

Støbejern er blevet brugt til at fremstille brændeovne i umindelige tider. Eksempelvis er Morsø brændeovne fremstillet af støbejern. Det er et solidt og robust materiale, der tager lidt tid at få varmet op. Men når først støbejernet er blevet gennemvarmt, holder det godt på varmen. Støbejern giver desuden mulighed for at lave bløde kurver og fine detaljer.

Det moderne pladejern

Mange brændeovne, der er forsynet med et moderne udtryk, er fremstillet af pladejern. Pladejern er et materiale, som hurtigt bliver varmet op. Men til gengæld køler det også hurtigt af igen. Ved hjælp af pladejern kan en brændeovn få runde former og en glat overflade.

Det unikke kalksten

En brændeovn fremstillet af kalksten giver et meget personligt udtryk, da kalksten er et naturprodukt. Fordi kalksten er et vaskeægte naturprodukt, er der aldrig to kalksten, der er helt ens.

Hold på varmen med fedtsted

Med en brændeovn fremstillet af fedtsted får du det optimale varmelager. Fedtsten er nemlig et fint naturligt materiale, der er en mester i at holde på varmen for derefter langsom at frigive den til omgivelserne.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...