Brug naturen til at bekæmpe din stress

Udgivet

3 Mar, 2022

Kategori

I takt med, at vi mennesker er rykket længere væk fra naturen, er stress, angst og depression rykket længere ind i vores egen bevidsthed. Om man kan trække en sammenligning mellem de to, er ikke til at sige, men hvad der er til at sige, er, at naturen har en fantastisk positiv virkning på os.

 

Der er mange måder, hvorpå man kan få meget mere natur ind i tilværelsen på. Om man så bare vil bruge det rent meditativt, eller om man vil bruge naturen til noget mad, er op til en selv, så længe man er i naturens hænder.

 

Vandring

Vandring er en god måde til at komme ud i naturen kun med formålet om at være i naturen. Der er ikke nødvendigvis noget, du skal nå, du skal bare gå rundt. Du kan både tage på længere ture, der varer flere dage, men du kan også sagtens bare have en vandretur, der varer et par dage. Det handler om at komme væk fra hverdagen.

 

Fiskeri

Fiskeri er en sjov form for ’jagt’. Der er selvfølgelig ting, man kan gøre for at fiskene bider på din krog, men man fisker i stor stil på fiskenes nåde. Og det kan være helt meditativt. Om man fisker fra kyst eller sø, kan man risikere at stå og kigge længe på det stille og mørke vand. Kun bevæbnet med en fiskestang.

 

Sanke

Sanke er den ’nye’ måde at bruge naturen på for os moderne mennesker. Det er en udvidelse af at samle svampe, da man leder efter alt der kan spises i naturen. Her kan der gå timevis med at gå rundt med en bog om områdets planter, for at se om man kan spotte planter, man aldrig har spist før, som fattigmandspeber og brandælder.

 

Sponsoreret

Seneste artikler

Skab vækst og velvære

Nye tider, nye muligheder Arbejdsverdenen ændrer sig hurtigt, men vigtigheden af en god kontorplads holder stadig stand. Selv i en tid præget af fjernarbejde...