Den stolte designtradition holder vandet

Udgivet

19 feb, 2022

Kategori

Hvis der er noget vi danskere er kendt for og har været i mange år, er det vores evne til at sætte sig foran et blankt stykke papir, og nedfælde de vildeste skitser. Foruden svin og vindmøller, er det også det der kaster mest udenlandsk valuta i statskassen. Og den stolte tradition følger os helt til vores glas.

 

Glasset er ganske vist ikke originalt en dansk idé, men stammer derimod fra det gamle romerske rige. Til gengæld har vi i den grad taget idéen til os, og man kan i dag nærmest ikke gå en tur i en ferieby, uden at støde på et glaspusteri.

 

Til bordet

Dansk glaskunst er noget af det, der virkelig kan tage middagsbordet til nye højder. Drikkeglas af høj kvalitet kan mærkes med det samme. Der er en anden robusthed over det tykke glas, der giver følelsen af fuldendthed. Som forbruger vil man gerne kunne mærke, at man sidder med noget kvalitet mellem hænderne, det samme gælder for bestik, hvor vi gerne vil mærke, at vi har noget tungt metal mod huden.

 

Desuden højner det det visuelle element et middagsbord kan være. Smukt ornamenterede glas er noget de færreste ser forbi.

 

Til dekoration

Dansk glaskunst er ikke bare et must på middagsbordet, men også i vindueskarmen. Blomsterbuketter er efterhånden en dyr luksus, og blomsterne kræver derfor kvalitetsvaser for at gøre dem rette.

 

Glaskunst er også en fantastisk gave. Vælger du at gå med det dekorative glas, vil du gøre de fleste mennesker glade. Vaserne passer nemlig ind i de fleste danske hjem, og matcher derfor ikke en speciel stil. Går du forbrugsvejen, er det også svært at se, hvordan du skal gøre nogen kede af det. Hvem vil ikke have et glas af god kvalitet? Vi bruger dem hver dag.

Sponsoreret

Seneste artikler

Få mere ud af din gaming

Få mere ud af din gaming

Der findes næsten ikke noget bedre end at komme hjem fra en lang arbejdsdag, losse skoene af i entréen og smide sig i sofaen med sin PS4.   Myten om, at...

Derfor bør du købe vin online

Derfor bør du købe vin online

Medmindre du har mulighed for rent faktisk at besøge selve vingården eller prøvesmage vinen, er der virkelig ingen grund til, hvorfor du ikke bør købe vin...