Det uhøjtidelige bryllup

Udgivet

30 sep, 2022

Kategori

Den gamle og fundamentale institution, der hed ægteskabet har mistet sin glans i det moderne samfund. Mange unge mennesker tror i grunden slet ikke på ægteskabet som noget bærende og ønsker derfor ikke at blive gift. Af dem der endelig bliver gift, er det kun halvdelene, der bliver sammen.

 

Men ægteskabet er en smuk union, en aftale mellem to liv, der lover hinanden, at det her er mere end bare en sommerflirt og kæresteri. Et ægteskab er nemlig løftet om at blive sammen – også når det hele ser ud til at ramle om ørene på en.

 

Kirkemodstander

Ægteskabet er for mange en svær pille at sluge, fordi det længe har været synonymt med kirkens og Guds velsignelse. Og hvis der er noget, der lever dårligere i det moderne samfund end ægteskabet, skulle det lige være kristendommen.

 

Et ægteskab behøver ikke at have noget med kirken at gøre. Mange vælger at blive gift på rådhuset. Det kan dog også være en noget flad og uromantisk affære at stå badet i lyset fra lysstofrør og underskrive papirer.

 

Men når først i har gjort det, og juraen er på plads, kan I holde jeres helt eget bryllup. Få en af jeres venner til at klæde sig ud som Elvis, mens han eller hun vier jer i dyrehaven. I er jo allerede gift, resten er bare leg.

 

Ringen

Det er efterhånden også svært at sælge ideen om en vielsesring til en værdi af halvdelen af mandens årsløn. En klassisk ring med sten er også lidt konservativ.

 

I stedet kan I vælge en ring, der er speciel til jer og mere legesyg. Det kunne være en fjer- eller bladring fra Heiring. De kan fås for lige omkring 1.000 kroner.

 

En ring behøver jo ikke at koste meget for, at den glæder jer.

Sponsoreret

Seneste artikler

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro

Nogle gange går der lidt for meget hverdag i hverdagen. Det er som om havregrynene, DR-serierne og busruterne fungerer som visere i vores ur. Forudsigeligt...

Renover dit hus

Renover dit hus

Byggeprojekter kan være meget spændende. De fleste byggeprojekter begynder med en idé, og så skal du finde ud af, hvordan du kan omsætte idéen til...

Hold Julefrokost hele weekenden

Hold Julefrokost hele weekenden

Det er en tradition, der går tilbage mange år. Det er en måde at vise vores ansatte, at vi sætter pris på dem og den indsats, de yder for virksomheden. Det er...