Få en god nats søvn – hver nat

Udgivet

30 Sep, 2022

Kategori

Det er vigtigt, at du sover godt. Formålet med søvn er, at din krop og hjerne skal bearbejde dagens indtryk og genopbygge kroppen. En af de væsentlige grunde til, at vi har brug for søvn er, at vores hjerne skal være offline. Efter en god nats søvn er vi klar til at modtage ny information.

 

Det er meningen, at du skal føle dig veludhvilet om morgenen. Det er et godt tegn, hvis du føler dig veludhvilet når du vågner, og det er et tegn på, at du har gode og sunde søvnvaner.

Hvis du ikke føler dig veludhvilet om morgenen, kan det være, at du skal undersøge, hvad du kan gøre, for at få en bedre søvnrytme.

 

Få en god seng

Det kan virkelig ikke understreges nok, hvilken betydning det har for din søvn, at du har en dejlig seng. Her vil du ikke gå på kompromis, da søvnens funktion er vigtig. Skaf en god Jensen seng, hvis du ikke er tilfreds med din nuværende seng.

 

Læg din smartphone væk

 Mindst en halv time inden du skal sove, bør du lægge din telefon væk. Din telefon sender informationer til hjernen og lys ind i øjnene, som forstyrrer din krop. Hvis du hjerne ikke ved, at det er nat, vil den ikke selv producere det naturlige søvnhormon som gør, at du føler dig træt. Det er en rigtig god idé at slukke din telefon en time eller blot halv time inden, du skal sove.

 

Gå tidligere i seng og stå tidligere op

Der er mange, som går for sent i seng og står sent op. Selvfølgelig har vi alle behov for at sove længe i ny og næ, men hvis du står sent op, og derfor først kan sove sent, begynder en ærgerlig søvnrytme.

 

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...