Få et mere unikt køkken

Udgivet

3 Mar, 2022

Kategori

I mange hjem, er køkkenet hele hjemmets hjerte og sjæl. Det er herfra alle sanseindtrykkene kommer fra. Det er her, hele familien mødes omkring en rygende gryde fuld af kartoffelmos og simreretter.

 

Derfor er det heller ikke underligt, at gennemsnitsalderen for et dansk køkken er ti år. Ti år, så har vi fået det maksimale ud af vores katalogkøkken, som vi bestilte på nettet. Men hvad nu, hvis vi indrettede vores køkkener, så vi ikke havde lyst til at skifte hver en skabslåge ud efter ti år. Hvis nu vi kunne lægge den samme kærlighed i indretningen, som i madlavningen.

 

Det er for det første en mere bæredygtig måde at leve på, men også en tilgang, der knytter minder og historie til køkkenet.

 

Mal væggene

Farver og former er noget, af det der virkelig kan udtrykke, hvem vi er som mennesker. Mal derfor køkkenet i en farve som I i familien måske har et særligt forhold til. Det kan være en farve I generelt er glade for, eller en farve, der minder jer, om den mormor havde i sit køkken, mens hun stadig var sammen med os.

 

Lav selv udstyr

Man kan selv lave flere ting til køkkenet for at få det hele til virke mere sjælefuldt. Nogle mennesker kaster sig faktisk over selv at smede deres knive. Men mindre kan altså også gøre det. For eksempel kan man strikke sig til meget af det tekstil, der ellers findes i et køkken. Det kan være ovnhandsker, bordskånere eller forklæder.

 

Kan man strikke, kræver det derfor ikke mere, end et besøg hos en lokal garnbutik for at skabe mere liv derhjemme. Træsløjd er også en fremragende hobby, der kan føre til mere køkkenudstyr. Her kræver det ikke store evner at lave et spækbræt eller nyt salatbestik.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...