Få kristendommen ind i dit hjem

Udgivet

3 Mar, 2022

Kategori

Samfundet som det står i dag lægger mere og mere afstand til kristendommen, og folkekirken er nærmest blevet en joke på sig selv. Respekten er i hvert fald så småt løbet ud i sandet. For mange er idéen om kirken en fjern en, som de ikke ønsker at være en del af, men for andre er kirken et stort savn.

 

Så hvad gør man, hvis man gerne vil have kristendommen og kirken mere ind i sit eget liv, når nu samfundet er ved at skubbe den ud.

 

Ritualerne

Kirken er fuld af ritualer, der i gamle dage samlede os. Disse ritualer findes stadig, og det er aldrig for sent at hoppe med på dem. Er du for eksempel kommer ud af en familie, der aldrig har døbt dig eller dine søskende, kan du altid opsøge en præst. Barnedåb Århus er ikke kun for børn.

 

Hertil kan også lægges konfirmationer og bryllupper, der bliver ved med at give dig en relation til kirken.

 

Gudstjenesten

Gudstjenesten er – stik imod, hvad mange måske forventer – stadig i live i de danske kirker. Det er kun meget få, der stadig tropper op hver søndag, men her er der mulighed for at møde ligesindede mennesker, der også går op i kristendommen. Gudstjenesten er dagligdagens forbindelse til præsten, og det er altså også her, at man kan blive bekræftet i sin tro, eller finde ro, hvis man har en usikker periode.

 

I højtiderne vil der typisk være flere mennesker til gudstjenesten, for eksempel kan man se, hvor mange mennesker der stadig flokkes om kirken juleaften. Men andre højtider som påske byder også muligheden for kirken indenfor.

 

Derudover kan man tage det på sig som et personligt mål at tilegne sig en kristelig levevis, på den måde spredes ordet gennem handling.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...