Få mindre støj i dit hjem

Udgivet

30 May, 2022

Kategori

Få mindre støj i dit hjem

Stress og angst tager sine daglige ofre i form af mennesker, der lægger sig langtidssyge. Og det er ikke fordi vi har for få timer i døgnet, at de fleste lægger sig. Det handler i højere grad om, at vi dagligt bliver bombarderet med sanseindtryk fra vores omgivelser.

Sociale meder der støjer, reklamer der blinker og journalistik der bekymrer. Det er nok til at udløse et epileptisk anfald hos selv de mest raske af os. I mange tilfælde kan vi slukke for vores elektronik, og give os selv den ro, vi behøver. Men særligt en af vores sanser er udfordret her, da vi sjældent er herre over den: høresansen.

Høresansen bliver konstant presset af trafiklarm og råb fra gaden.

Dit eget ansvar

Selvfølgelig er der ting, vi kan gøre for at begrænse lydene i vores hjem. Vi kan slukke fjernsynet, lægge telefonen fra os, og sætte os med en god bog. Og det er da også den foretrukne tilgangsmåde, hvis man er typen, der er særligt udsat for stress og andre psykiske gener.

Men her er ro og stilhed ikke altid synonymt. Ro kan også være noget musik – noget meget stille musik – der maner os til ro.

Barrikadér dig

Har man en have tilknyttet sit hjem, bør man overveje at opsætte et støjhegn i kanten af haven. Et støjhegn er et hegn mod støj, der typisk er flettet af pil, så det passer ind i enhver have.

Med et støjhegn i haven kan du barrikadere dig for de værste udefrakommende lyde, der måtte have en negativ påvirkning på dit humør. Her skal man altså ikke være nærig og købe det billigste, men købe et ordentligt støjhegn, og betragte det som en investering i sit eget helbred. Du vil hurtigt mærke, at din søvn forbedres.

Sponsoreret

Seneste artikler