Hold barnet varmt på skiferien

Udgivet

19 Jul, 2022

Kategori

Skiferier en ferieform, hvor hele familien kan samles om en sport, nemlig skiløb. Men der kan være forbandet koldt oppe i de franske alper. Også selvom solen brager ned over jer. Derfor er det meget vigtigt, at du som forældre sørger for at pakke dine børn ordentligt ind, så de ikke bliver syge.

 

Bliver de først syge, risikerer du at skabe dårlige ferieminder for dem, hvilket kan sætte en stopper for fremtidige skiferier.

 

Lag på lag

Når man pakker sine børn ind så varmt som overhovedet muligt, er tykke jakker selvfølgelig et must, men endnu vigtigere er det faktisk at lave en masse lag af tyndt tøj. Det er nemlig luften mellem lagene, der holder på varmen.

 

Det er ikke lige meget, hvordan man laver lagene. Inderst bør være et svedtransporterende lag. Det kunne for eksempel være en fodboldtrøje. Udover det skal være et isolerende lag som noget termoundertøj. Termoundertøj til børn kan fås i samme gode kvalitet som til voksne.

 

Dernæst kommer et tykkere lag, her gør en striktrøje eller en tyk fleece sig rigtig godt. Og til sidst, for at pakke det hele ind som en karamel, skal der være et lag af skaltøj. Det vigtigste for skallaget er at jakken, du smider på børnene, er vind- og vandtæt.

 

Mange sokker

Når I er ude at lege i sneen en hel dag, kan der nemt komme sne i støvlerne. Hvis der er noget, der fjerner varmen fra barnet, er det kolde og våde sokker. Sørg derfor for at pakke en masse ekstra sokker med på turen, så børnene altid har tørre fødder.

 

Man kan nemt pakke et par strømper sammen i en plasticpose og have på kroppen, så sokkerne kan skiftes på et øjeblik, hvis I falder i noget dyb og våd sne.

Sponsoreret

Seneste artikler

Øjenmigræne symptomer

Øjenmigræne symptomer

  Øjenmigræne, også kendt som oftalmisk migræne, er en type migræne, der kan være foruroligende på grund af dens påvirkning på synet. Det er vigtigt at...