Hold din hests hove sunde

Udgivet

15 Jan, 2022

Kategori

Hestens bedste ven er dens hove. Velfungerende hove er altafgørende for, at hesten kan fungere optimalt. Desuden er det essentielt for, at din hest trives ordentligt. Hovpleje er derfor en vigtig del af det at have en hest, og det kan kun betale sig at investere lidt tid her. Derudover kan dårlige hove koste dyrt hos beslagsmeden.

 

Hvis du ikke hovplejer

Hvis hovpleje ikke er din metier, kan det være dybt skadeligt for din hest, som kan opleve infektioner og svamp på grund af fugt i hovene. Der er masser af produkter, der sørger for holde vand og mudder ude af din hests hove, det kræver bare, at man bruger det.

 

Hovrenser

En hovrenser bør altid være i nærheden af hesteejeren og indgå som en del af den daglige pleje. Den lille børste passer nemt ned i en lomme eller striglekasse, og hyppig brug med den sørger for at holde sand og jord ude af hestens hove.

 

Hovolie

Hovolie sørger for at holde hestens hove fugtige, og det er særligt vigtigt at påføre i de tørre sommermåneder, hvor hovene virkelig er pressede. Hovolie fugter ikke hovene, men sørger for at holde fugten inde, derfor skal man altid fugte hovene inden med et vandbad. Hovolie kan være lavet af mange ting, som lakseolie eller udtræk fra laurbærblade.

 

Hovpose

Har din hest fået en hovbyld eller sår i koden, kan du med fordel investere i en hovpose. Hovposen sørger for at holde forbindingerne rene for snavs, når hesten står i en beskidt og fugtig fold. En hovpose må kun anvendes i stald, eller når du transporterer hesten. Du kan altså ikke ride med en hovpose på.

 

Er du i tvivl om din hest har sunde hove, bør du altid opsøge en dyrlæge, der kan gøre dig klogere.

Sponsoreret

Seneste artikler

Skab vækst og velvære

Nye tider, nye muligheder Arbejdsverdenen ændrer sig hurtigt, men vigtigheden af en god kontorplads holder stadig stand. Selv i en tid præget af fjernarbejde...