Hold Mortensaften på den lækre og nemme måde

Udgivet

31 Oct, 2021

Kategori

Mortensaften er en årlig tilbagevendende tradition, som mange danskere stadig holder i hævd den dag i dag. Det kan derfor være en smule bøvlet selv at stå med alle forberedelserne, da det er noget, der tager en del tid.

Eftersom det ikke er alle, der har tiden til at stå i et køkken og kokkerere hele dagen, findes der heldigvis alternativer. Du kan nemlig tage ud på en restaurant, en kro eller lignende sammen med familien eller vennerne. Her kan du eksempelvis holde din Mortensaften 2021.

Mortensaften kommer før Mortens Dag

Det er de færreste af os, der egentligt ved, hvorfor vi fejrer Mortensaften. Vi synes bare, at det er dejligt med lidt god mad på tallerkenen. Men Mortensaften ligger aftenen før Mortens Dag. Mortens Dag er faktisk helligdagen, hvor vi fejrer Sankt Morten også kaldet for Morten Bisp.

Mortens Dag er den dag, hvor Morten Bisp blev bisat i den franske by Tours. Det skete i år 397. I Danmark fejrer vi Mortensaften, som i 2021 er den 10. november. Det er denne aften, hvor der indtages and eller gås i mange danske hjem.

Derfor fejrer vi Mortensaften

I Danmark fejrer vi Mortensaften for at mindes biskoppen Morten af Tours (Morten Bisp). Morten Bisp er blevet så kendt, da han gemte sig blandt gæs, fordi han ikke ville være biskop.

I gamle dage stod menuen derfor på gås Mortensaften. Men da gæs var meget dyre dengang, lavede mange menuen om til and. And er stadig i dag den mest populære spise Mortensaften.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...