Hvad skal du nyde din portvin til?

Udgivet

30 Jun, 2021

Kategori

Portvin går ganske rigtigt under kategorien vin, men som portvinselsker kan du helt sikkert nikke genkendende til, at du ikke finder den frem til mad på samme måde, som du gør med hvidvin og rødvin. Portvin er nemlig lidt mere kompliceret end det, og derfor er det vigtigt at sammensætte dem med det helt rigtige, så du får det optimale ud af smagen.

Først og fremmest kan vi konkludere, at en portvin ikke blot er en portvin. Der findes en bred vifte af forskellige varianter, og i dette indlæg vil vi gennemgå, hvordan du bør nyde hver enkelt variant og til hvad!

Ruby Portvin

En Ruby kan karakteriseres som en frisk portvin og med sine smagsnuancer af bær, svesker, blommer, kanel og chokolade kan den med fordel nydes til frugtdesserter. Den er også et sikkert valg som en kølig servering til julens risalamande, og hvis du er ekstra modig, kan den sagtens gå til grillmad med en masse barbecue.

LBV Portvin

LBV står for late bottled vintage – og navnet giver jo sig selv. Smagen er mere intens og går perfekt sammen med chokolade. Ønsker du at nyde portvin til en middag, bør du servere det i kombination med vildt køb og gerne med fart på en masse søde elementer i retten.

Vintage Port

Et ostebord er en favorit hos mange – og hvis du serverer sådan et, skal det selvfølgelig nydes i selskab med en Vintage Port.

Tawny Portvin

Tawny er mere gylden af se på, og deraf kommer også notere af nødder, karamel og kanel. Den kan med fordel nydes til desserter, der indeholder nogle af disse elementer!

Hvid Portvin

Hvis du ikke normalt er til portvin, bør du prøve med en hvid variant, som er den friskeste af slagsen. Drik den til små snacks som en kold is, et stykke frugt, salte mandler eller oliven.

Er du nysgerrig på mere? Så kan du taget et kig på portvin på tilbud.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...