Hvornår er min baby klar til grød og fast føde?

Udgivet

31 Oct, 2021

Kategori

Når babyer bliver ældre, begynder de at få brug for fast føde. Det har de brug for i forbindelse med deres vækst og udvikling. Desuden er fast føde vigtig for at hjælpe babyer med at lære at spise, hvilket giver dem en oplevelse af nye smage og teksturer fra en række fødevarer. Men hvornår skal du gå i gang med at introducere grød og fast føde til din baby?

Tegn på, at det er tid til at introducere grød og fast føde

Din babys individuelle udvikling og adfærd vil guide dig, når du prøver at finde ud af, hvornår du skal begynde at introducere babygrød og fast føde. Disse tegn kan blandt andet være:

  • Dit barn kan sidde oprejst med støtte og har en god kontrol over hoved og nakke.
  • Dit barn viser interesse for mad for eksempel ved at kigge på, hvad der er på din tallerken eller ved at række ud efter din mad.
  • Dit barn åbner munden, når du fører en ske hen til hans eller hendes mund.
  • Dit barn kan selv tage mad fra bordet med hænderne og forsøger at putte det i munden.
  • Dit barn viser, hvornår han eller hun er mæt. Det gør barnet blandt andet ved at dreje sit hoved væk eller lignende.

De fleste babyer begynder at vise disse tegn, når de er omkring seks måneder. Men tegnene sker på forskellige tidspunkter for forskellige babyer. Det anbefales dog ikke, at du introducerer grød eller fast føde før fire måneder. Find babygrød og fast føde hos Babymedmere.dk.

Sponsoreret

Seneste artikler

Øjenmigræne symptomer

Øjenmigræne symptomer

  Øjenmigræne, også kendt som oftalmisk migræne, er en type migræne, der kan være foruroligende på grund af dens påvirkning på synet. Det er vigtigt at...