Lær at forstå dine muskler

Udgivet

2 mar, 2022

Kategori

Er du vant til at træne, eller overvejer du at begynde at styrketræne for alvor. Så er det, udover at træne regelmæssigt, også vigtigt at forstå kroppens muskler. Alle dine muskler i kroppen arbejder sammen med dit skelet, men også sammen med alle kroppens led, som tilsammen kaldes for det muskuloskeletale system. 

 

Det muskuloskeletale system i kroppen er det der gør, at du kan mærke hvornår kroppen har trænet nok, så du kan undgå diverse skader i dine led. 

Hvad er superkompensation?

Superkompensation er en smart mekanisme i din krop, som betyder at din krop bliver stærkere af at styrketræne. Hver eneste gang du udsætter kroppen for en stor belastning under styrketræningen, påfører du også automatisk små skader i dine muskler. Små skader som du kan afhjælpe, ved at sørge for at restituere efter hver træning. På den måde hjælper mekanismen dig med at blive klar til den næste træning – og nu endnu stærkere end før. 

En stærk muskelmasse er nødvendig

Har du valgt at styrketræne, har du sikkert også et ønske om at tabe dig eller at blive stærkere. Men for at alt dette kan lade sig gøre, er det nødvendigt at du opbygger din muskelmasse. Muskelmassen er nemlig den, der hjælper dig ved at sætte fedtforbrændingen op når du træner, og samtidig er den endda også med til at give dig en bedre teknik, en højere fart, samt evnen til at det bliver nemmere at koordinere dine bevægelser, når du træner. 

 

Vil du gerne blive klogere på hvordan kroppens muskler arbejder, kan du læse mere om de forskellige områder af kroppen på linuspro.dk. 

 

Sponsoreret

Seneste artikler