Lav en hjemmebiograf

Udgivet

19 Jul, 2022

Kategori

Det kan være noget af de hyggeligste at tage i biografen og se en god film. Filmnørder vil faktisk argumentere for, at det er den eneste rigtige måde at se film på.

 

Men for nogle af os, kan der også være problemer med en vanlig biograftur, for nogle af os kan rent ud sagt ikke holde kæft under en hel forevisning. Vi bliver grebet af stemningen og har lyst til at råbe og kyle popcorn efter skurken oppe på lærredet.

 

Det er selvfølgelig ikke fair overfor de andre gæster, da en biograftur jo egentlig er en bekostelig affære.

 

For os findes der kun ét alternativ, og det er at bygge vores egen biograf. En hjemmebiograf.

 

Indretning

En rigtig god hjemmebiograf kræver, at du har et rum, du kan dedikere til formålet. For enden af rummet skal være en hel blank væg, eller et blankt, hvidt lærred, hvis du har økonomisk overskud til det.

 

Foran lærredet skal du og familien ligge, så det skal du indrette, så du er mest komfortabel. For nogle vil store lænestole være det rigtige, og for andre vil det bedste være at beklæde hele gulvet med madrasser og puder, så hele familien kan ligger og hygge sig sammen.

 

I loftet over jer, skal der selvfølgelig installeres en projektor, som kan skyde filmen frem på lærredet.

 

Lyd

En af de fede detaljer ved biografen er den sublime lydoplevelse, du får. Her er lyd hele vejen rundt om dig, med en bas, som får knoglerne til at rasle.

 

Den oplevelse kan du skabe for dig selv derhjemme, men et par gode hifi højtalere. De tager lidt af pladsen, men når først du mærker, hvordan lyd og billede rammer din krop i en actionharmoni, vil du undre dig over, at andet nogensinde har været godt nok.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...