Mode og livsstil før og nu

Udgivet

25 Jun, 2021

Kategori

Modedesign kan løst defineres som ‘kunsten at skabe moderigtigt tøj’. I dag handler mode ikke kun længere om tøj. Det omhandler også alt lige fra smykker til briller, tasker, bælter, sko m.m.

Når det kommer til modedesign, er det derfor kommet langt i forhold til tidligere. Det har udviklet sig til en fuldgyldig industri i dag, der mere eller mindre pålægger os nutidens mode. Vi vælger dog selv, hvilken vej vi vil gå for at opnå vores egen personlige stil.

Verdens første modedesigner

At være modedesigner går faktisk helt tilbage til 1826. Det menes nemlig, at Charles Frederick Worth var verdens første modedesigner, der var på banen fra 1826 til 1895. Charles oprettede et modehus i Paris. Det var ham, der startede traditionen med modehuse og fortalte sine kunder, hvilken slags tøj der ville passe til dem.

I samme periode begyndte en række designhuse at hyre kunstnere til at udvikle mønstre til tøj. Mønstre blev præsenteret for kunderne, som derefter ville afgive en ordre, hvis de kunne lide det.

Det var i denne tidsramme, at traditionen med at præsentere mønstre for kunderne og derefter sy tøjet begyndte. Det gjorde man i stedet for det tidligere system, hvor de færdige beklædningsgenstande blev præsenteret for dem.

Moden i nyere tid

I dag bliver modetøj masseproduceret og vores modebevidsthed er vokset. Vi vælger tøj, der er baseret på komfort og vores egen stil. Det kan eksempelvis være Sofie Schnoor tøj, der er en kombination af klassisk elegance med et råt, men feminint tvist.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...