Pas godt på dine træmøbler

Udgivet

19 jul, 2022

Kategori

At indrette sit hjem med træmøbler er en fantastisk måde at invitere naturen indenfor på. Der er noget beroligende over at se, årene i træet flyde som floder igennem ens hjem. Det giver en ro, som stål og plastik aldrig vil kunne matche.

 

Men træmøbler er en krævende elsker. De har brug for omsorg og en kærlig hånd i ny og næ, for at beholde deres udtryk. Plejer du dine træmøbler på bedst vis, kan du have glæde af dem i mange år. Gør du ikke, falmer de, og ligner efterhånden, noget du kan finde i en lade.

 

Forebyggende arbejde

Spiseborde i træ kan være et smukt møbel som hele spisestuen centrerer sig om. Men hvis du vil bevare det smukke, skal du sørge for at dække det til med dækservietter, når du spiser.

 

Ellers bliver bordet hurtigt ridset og grimt af bestik der falder, og gryder, som bliver trukket jævnligt hen over bordpladen.

 

Det er heller ikke helt lige gyldigt, hvor i lokalet du sætter bordet. Selvom det kan være dejligt at spise sin morgenmad i solens stråler, gør de ingen tjenester for dit træbord. Det stykke af bordet, der er udsat for solen, vil nemlig hurtigt blive bleget. Og når først skaden er sket, er det svært at rette op på.

 

Oliemassage til møblerne

En gang i mellem har træmøblerne brug for en lille opstramning i det falmede udtryk. Her bliver du nødt til at tage dine møbler udendørs, for at give dem den store omgang.

 

Du skal starte med at give møblet en gang med noget sandpapir. Ikke meget, bare nok til at fjerne det øverste lag. Herefter skal du med klud smøre træolie ind i træet. Det skal være grundigt, så olien kan få lov til at trænge ind under overfladen.

Sponsoreret

Seneste artikler

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro

Nogle gange går der lidt for meget hverdag i hverdagen. Det er som om havregrynene, DR-serierne og busruterne fungerer som visere i vores ur. Forudsigeligt...

Renover dit hus

Renover dit hus

Byggeprojekter kan være meget spændende. De fleste byggeprojekter begynder med en idé, og så skal du finde ud af, hvordan du kan omsætte idéen til...

Hold Julefrokost hele weekenden

Hold Julefrokost hele weekenden

Det er en tradition, der går tilbage mange år. Det er en måde at vise vores ansatte, at vi sætter pris på dem og den indsats, de yder for virksomheden. Det er...