Pas på dine elskede efter en operation

Udgivet

24 Jan, 2022

Kategori

Uheld og sygdom rammer os mennesker hele tiden. En operation kan være svær at komme over, og derfor er det vigtigt, at man har mennesker omkring sig, som kan hjælpe én godt videre. Har du selv folk omkring dig, der lige er kommet igennem et operationsforløb, kan det kun anbefales, at du altid sidder klar til at bisidde og støtte.

 

Hold styr på smertestillende

Har det været en hård operation kan der være brug for, at patienten lever på en diæt af forskellige smertestillende for at komme igennem de hårde dage. Men når man går og spiser morfin som Gajol, bliver man også en kende ør i hovedet. Man kan derfor have svært ved at overskue dagen og andre detaljer.

Som pårørende kan du derfor gøre din elskede den tjeneste at holde styr på patientens smertestillende. På den måde forlægger han ikke pillerne, og tager altid medicinen på det rigtige tidspunkt.

 

Træningen er vigtig

I mange tilfælde er genoptræning en stor del af et behandlingsforløb. Alle der har været igennem et forløb med genoptræning ved, at det er svært at få sig selv til at stå op og lave de besværgelige øvelser. Det er simpelthen for vanskeligt at se det store billede.

Hvis du virkelig vil hjælpe til, skal du insistere på, at patienten laver sine øvelser dagligt. Det er et svært standpunkt at tage, men han bliver med garanti glad for det på den anden side, når han igen kan gå eller stå ubesværet.

 

Masser er kærlighed

Til sidst kræver et sådant forløb en masse kærlighed og støtte. Det er hårdt at komme igennem sygevæsenets maskine og flere udvikler stress og angst på baggrund af forløbet. Stå altid til rådighed, så patienten har en at tale med. Dialog er den bedste medicin.

Sponsoreret

Seneste artikler

Sådan pynter du op til festen

Sådan pynter du op til festen

At være vært for en fest kan være en fantastisk måde at samle venner og familie til en sjov og mindeværdig begivenhed. En af de vigtigste elementer i at skabe...