Sådan sidder du bedst på en kontorstol

Udgivet

31 jan, 2022

Kategori

En Kontorstol er ikke bare en stol, for udover at du skal sidde komfortabelt og smart, er det også særdeles vigtigt at du sidder ergonomisk korrekt, så du undgår skader i ryg, skuldre og hænder. 

Sådan indstiller du din kontorstol

Fælles for alle kontorstole er, at de skal indstilles, så de passer til personen der skal bruge den. Indstilles den ikke korrekt, vil du i længden kunne risikere at få problemer med ryggen, arme og hænder, og andre arbejdsrelaterede sygdomme, som i værste fald kan medføre et utal af sygedage. Det er derfor utrolig vigtigt, at du sørger for at justere din kontorstol efter dig, så du kan bruge stolen hensigtsmæssigt. 

 

Når du skal indstille din kontorstol, bør du starte med at indstille selve sædet. En fordel kan være at vælge et sæde med et dynamisk vip. Herefter er det en god idé, at finde den rigtige bordhøjde.

 

Sådan gør du: 

 

  1. Sæt dig til rette på kontorstolen, mindst 2/3 af dine lår skal røre sædet når du sidder ned

 

  1. Indstil nu ryglænet, så det støtter hele din lænd

 

  1. Begge fødder skal røre gulvet. De skal placeres fladt ned på gulvet, samtidig skal dine lår understøttes af sædet

 

Det er også en god idé at finde en kontorstol med en ru overflade. Eventuelt i tekstil, for eksempel uld eller microfiber. Den ru overflade er nemlig med til at forhindre dig i at glide fremad på sædet. Skal du finde en ny kontorstol, så kan du med fordel se med i det store udvalg, som du finder hos ergopartner.dk.

 

Sponsoreret

Seneste artikler