Sådan vælger du den rigtige sofa

Udgivet

27 apr, 2021

Kategori

En sofa har stor betydning for din stues udseende. For mange er det faktisk rummets vigtigste møbel, da det ofte er familiens samlingspunkt. Det kan derfor være en stor og svær beslutning at vælge den helt rigtige. Med nedenstående råd kan du bedst muligt undgå et fejlkøb og dermed købe den helt rigtige sofa fra starten.

Stuens størrelse
Det er vigtigt, at sofaen passer ind i størrelsen af stuen. Har du en stor stue, kan det være en idé og gå efter en større model, så den ikke kommer til at se for lille ud. Omvendt skal du gå efter en mindre og simpel sofa, hvis stuen er lille.

Sofaens formål
En sofas formål kan være forskelligt fra hjem til hjem. Bruger I kun sofaen, når I har gæster eller bruger I den som familiens samlingspunkt, og ved du, at både du og børnene kommer til at sidde og spise snacks i den, så skal den kunne holde til både hop og fedtede fingre. Lige såvel som hvis du ved, at den vil blive brugt som gæsteseng, er det også værd at have med i overvejelserne, om den er god at ligge i.

Farve og materiale
Selvom de moderigtige farver kan være fristende, så skal du tænke over, hvilke farvetoner du i forvejen har i din stue, og om den sofa du har kig på vil matche ind.

Ved materialevalg skal du igen tænke over dens formål. Ved du på forhånd, at den kommer til at blive udsat for lidt af hvert, er det en idé at gå efter en, som er både slidstærk og nem at rengøre.

Sponsoreret

Seneste artikler