Sådan vælger du den rigtige sut

Udgivet

18 Jan, 2022

Kategori

Som ny forældre kan det være meget frustrerende, at dit barn ikke kan tale. Man bliver nødt til at gætte sig frem til, hvad der er galt. ”Er du sulten? Nej. Er du træt? Nej”, Det er meget trættende, og man kan få lyst til at ruske svaret ud af barnet. En af de ting, som dit barn ikke kan fortælle dig, er, om du har købt den rigtige sut. For en sut er ikke bare en sut. Der er et hav af forskellige sutter på markedet, og som førstegangskøber, kan det være svært at vælge den helt rigtige. Derfor er der her et par ting, du vide, inden du køber sutten

 

Hvorfor sutten?

Små børn bruger både sutten til at stille sulten, men søger i høj grad også tryghed gennem sutteriet. Da sutten er en stor del af udviklingen af dit barns mund, er det vigtigt, at man køber en sut, der er udviklet i samarbejde med tandlæger, for at sikre en ortodontisk korrekt sut. Det er for eksempel tilfældet med mam sutter.

 

Flere slags sutter

Der findes som nævnt mange slags sutter, og de tjener hvert deres formål. Men som hovedregel kan man dele dem op i tre kategorier:

  • Anatomiske sutter
  • Runde sutter
  • Symmetriske sutter

Det kan ikke siges, hvad der er bedst for lige præcis dit barn, da alle børn er forskellige. Her kræver det, at man prøver sig lidt frem.

 

Materiale

Suttedelen på sutter er også som standard lavet af to materialer: silikonesutter og latexsutter. Latexsutter er generelt blødere i materialet, og kan altså bides over, hvis dit barn har fået tænder. Til gengæld er silikonesutten mere allergivenlig.

Husk at en sut altid er bedre end tommelfingeren, og det vigtigste er, at dit barn bliver trøstet ved brug af sutten.

Sponsoreret

Seneste artikler