Halvdelen af alle bryllupper ender i en skilsmisse. Sølvbryllupper er dermed selvsagt, noget vi ikke ser hver dag længere. Derfor er der også endnu større grund til at fejre ægteparret på denne dag, hvor de har gjort det, som så mange andre ikke formåede.
Men hvordan planlægger man sådan et sølvbryllup, hvad skal der ske, hvad skal der spilles osv., er spørgsmål, der melder sig i mange vis, når man har fået ansvaret for at smække sådan et arrangement sammen. Forhåbentlig kan de følgende linjer gøre dig lidt klogere.
Hvad er et sølvbryllup?
Til et sølvbryllup fejrer man den 25. bryllupsdag for et ægtepar. Det er en morgen i kærlighedens tegn, hvor familie og venner kan lykønske parret for deres mange år sammen, og ønske dem alt godt for de kommende mange år.
Hvordan skal der pyntes?
Pynt til et sølvbryllup er heldigvis rimelig overkommeligt. I traditionel vis består pynten kun af en æresport over ægteparrets hoveddør. Porten består af et skelet af træbjælker bundet ind i grangrene, for at give det hele et pjusket udtryk.
Afhængig af smag og behag kan nogle æresporte udsmykkes med røde silkebånd og balloner. Typisk vil der i toppen være et skilt i form af et skjold med ordene: ”tillykke med de 25 år” og ægteparrets navne.
Hvilke traditioner er der forbundet med dagen?
Traditionen tro vækkes parret af et hornorkester, hvor de træder ud gennem deres dør og opdager æresporten. De fremmødte gæster vil herefter blive inviteret indenfor på lidt morgenbrød og kaffe.
Det er op til ægteparret, om de ønsker en yderligere fejring af dagen. Nogle par inviterer til stor fest om aftenen med mad og drinks, mens andre foretrækker bare at invitere den nærmeste familie ud på en restaurant.
Familien planlægger kun morgenen, resten bestemmer de gifte.