Alt du skal vide om strømpegarn

Udgivet

26 aug, 2021

Kategori

Strømper er ofte det, strikkenybegyndere kaster sig ud i som noget af det første – og med god grund. Det er forholdsvis hurtigt projekt, opskriften er lige til, og du bør heller ikke være tvivl om, hvilken form for garn, du skal bruge. I dette indlæg gennemgår vi det allerbedste garn til strømper – nemlig strømpegarn.

Hvordan adskiller strømpegarn sig?

Det giver om muligt sig selv, men strømpegarn skal naturligvis være stærkere og mere holdbart end andet. Det skyldes, at du går rundt i dine sokker til daglig, og at underlaget slider på dem. Det er egentlig primært på det parameter, at strømpegarn adskiller sig fra andet. I princippet kan du strikke strømpegarn i det garn, som du har lyst til, men hvis du ønsker at strikke et par, der holder i længden, så er strømpegarn helt sikkert det rette valg.

Hvorfor er det så slidstærkt?

Strømpegarn skal indeholde et materiale, som forstærker garnets struktur. Ofte er der tale om en blanding af uld og f.eks. polyamid eller nylon. Samtidig får strømpegarn en superwash-behandling, som hjælper yderligere på holdbarheden. Når du benytter superwash-garn kan du vaske strømperne ved 40°C uldprogram og dermed undgå, at de blot bliver liggende i vasketøjskurven, uden at du får gjort noget ved det.

Strømpegarn dækker dog stadig over forskellige kvaliteter, og du finder blandt andet bomuldsgarnsblandinger, uldgarnsblandinger og alpacablandinger, som du kan vælge, alt efter om du ønsker bløde strømper, varme strømper eller strømper, som er ekstraordinært slidstærke.

Sponsoreret

Seneste artikler