Billigere kunstalternativer til dig

Udgivet

28 feb, 2022

Kategori

Er man lige flyttet hjemmefra, kan de mange hvide vægge synes voldsomt tomme. Der skal noget på væggen. Men for unge studerende – som nyligt udflyttede mennesker som regel er – er særligt originale malerier en dyr udgift. Derfor bør man kigge mod billigere alternativer.

 

Litografier

Litografier er tryk i et begrænset antal. Her har kunstneren lavet et motiv, som han har valgt at trykke 50, 100 eller måske 250 stykker af. Det er billigere end originale motiver, og du kan derfor få et motiv af din yndlingskunstner for lidt billigere penge. De fleste litografier er nummereret og signeret af kunstneren.

 

Plakater

Plakater er en fremragende måde at få lidt kunst på væggene. Nogle motiver bliver spyttet ud i tusindvis, og derfor vil man se visse plakater overalt. Fordi plakater er så billige at producere, fås de i et hav af motiver, så der vil helt sikkert også være en plakat der klæder dit nye hjem.

 

Køber man plakatrammer, er det også vigtigt at erhverve sig en håndfuld plakatrammer, da uindrammede plakater ofte fører tankerne hen på et teenageværelse med en overfyldt vasketøjskurv.

 

Plakater er også en god måde at skildrer sin kærlighed til en bestemt film på.

 

Brugt kunst

Genbrug har aldrig været mere cool, og genbrugsmarkedet boomer med nye forretninger, der popper op som padehatte på en våd græseng. Her kan man typisk også finde originale værker af mindre kendte kunstnere til under 100 kroner. Det er lidt et sats, men til gengæld får du rigtige malerier på væggene.

 

Til sidst kan alle tre bud købes billigt på landets auktionshuse. Her kan du være heldig at gøre et scoop, og få værkerne til langt under markedspris. Endeligt er auktionshusenes hjemmesider et godt sted at gå på opdagelse i kunstens verden, hvor de er nydeligt kategoriseret.

Sponsoreret

Seneste artikler