Sådan slipper du af med vinterdepressionen

Udgivet

31 Mar, 2022

Kategori

Vinterdepression er noget, der kan ramme os alle – nogle i værre grad end andre. Vinterdepression behøver ikke altid at være en klinisk depression, men bliver i stor stil brugt som et udtryk, der beskriver en særligt presset tid.

Mange af os får nemlig ikke den sollys, vi har brug for, og det stresser systemet hos mange mennesker. Men vi skal jo være produktive hele året, og den danske vinter kan desværre være en lang og træg satan. Derfor er det også vigtigt, at vi lærer, hvordan vi håndterer den tilbagevendende vinterdepression.

Gear ned

I vintermåneder kan det føles, som om vi har meget om ørene, og det er da også her julen ligger. Være derfor god til at få dig selv ned i gear. Det kan være, at det er i de her måneder, du skal dyrke en tv-serie, læse en masse bøger eller fordybe dig i din hobby. Alt sammen noget, der får hjertet til at slå langsommere, mens det fjerner dine tanker fra hverdagen.

Har man plads og penge til det, kan det anbefales at købe et spabad til udendørs brug. Det skal nok få dig ned i gear, når du ligger i det varme vand og kigger op mod den mørke stjernehimmel.

Pas på dig selv

Stress kommer typisk indefra og er et symptom på et system på overarbejde. Sørg derfor for at pleje din krop ekstra godt i vintermåneder. Spis varieret og sørg for, at du får alle de nødvendige vitaminer og ikke mindst fiber, der alt sammen hjælper dig til et system i balance.

Det er også en god idé at skrue op for motionen, hvis du er eksponeret for vinterdepression. Her bliver udløst en masse gode kemikalier i hjernen, der er designet til at give dig en lykkefølelse.

Sponsoreret

Seneste artikler

Dette kan du give ham i gave

Dette kan du give ham i gave

At finde den perfekte gave til en særlig person kan være en givende oplevelse. Når du overvejer en gave til ham, er det vigtigt at tænke på hans interesser,...