Sådan tolker du din angst i hverdagen

Udgivet

1 mar, 2022

Kategori

Mange mennesker lever med angst. Det er en landeplage. Det værste med angst er, at den altid er der. Nogle angstramte mennesker går konstant rundt med rynkede pander, og nervøse trækninger i ansigtet, og for andre slå den ned som et lyn. Det kan være en ganske almindelig dag, der pludselig bliver afbrudt af, at man krymper sammen på gulvet i et angstanfald.

 

Lige meget, hvordan din angst angriber dig, bør du lære at håndtere den. Det kan kun en psykolog hjælpe med, men du kan selv indføre tiltag for at gøre dagligdagen lettere.

 

Få styr på åndedrættet

En stor del af et angstanfald kan undgås med ordentlig vejtrækning. De fleste mennesker har lært at trække vejret ind i brystet, for at fremstå mere autoritære. I virkeligheden har kroppen bedst af, at du trækker vejret helt ned i maven. Du kan teste dig selv i løbet af dagen, hvor ligger min vejrtrækning lige nu?

 

Turen til supermarkedet

Den daglige tur til supermarkedet kan være svær for mange angstramte. Kunderne løber forvirrede rundt med indkøbssedler og skrigende børn. Der var mere ro på Sodoma og Gomorra. Her er forskellige tiltag, man kan gøre for at fjerne den unødvendige stressfaktor fra sit liv.

 

Køb dagligvarer hjemmefra. Corona lærte os, hvordan vi kunne undgå at tage i supermarkedet. Det kan du stadig bruge. Køb nødder online, hvis du pludselig står og mangler dem.

 

Køb stort ind. Hvis du planlægger din uge, kan du nøjes med at tage i supermarkedet en enkelt gang om ugen.

 

Køb ind på skæve tidspunkter. Mange supermarkeder har efterhånden åbent til midnat – nogle endda hele døgnet – planlæg derfor din indkøbstur efter, hvornår der er færrest mennesker i butikken. Sådan undgår du at rende ind i det daglige kaos. Her har du tid.

Sponsoreret

Seneste artikler